Hinderbana

Vilmer har hälsovecka på skolan den här veckan och har en läxa där han ska skriva upp sina fritidsaktiviteter. Vi tar det som en chans att göra lite nytt, lite extra och verkligen pusha för fysisk aktivitet efter skolan. Det är lätt att vi hamnar ovanför legolådan annars, måste jag erkänna, även om han så klart cyklar varje dag osv.

I måndags cyklade han, gick kortpromenad med Alma och körde kinect en stund. Igår cyklade han med Jan och Noria till COOP och IKEA och hem igen. Och idag var det hinderbana! Vi hjälptes åt att bygga upp en liten bana på gräsmattan med grannarna. Vi avslutade det hela med att ”springa varvet”.

Vilmer pratar mycket om energi numera och både är lite sugna på att lyfta hantlar och göra ett par utfall eller så! Men några tävlare är de inte. Vilmer ville sluta med fotboll och fick så också göra. Jag vill inte tvinga honom att göra något som stressar honom, där han ska presentera för att de andra ska bli nöjda. Han vill leka, springa och röra sig, lära sig nytt, men kände nog att han inte riktigt är en bolltrollare, så att säga. Så vi ska prova nytt. Vi hoppas nu att han får plats på judo i höst, och fram till dess får simskola räcka som schemalagd aktivitet.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply