Jämställdhetsbonus

Synd att inte jämställdhets bonus utbetalas för våra barn. Vi har delat i princip rakt av nu! På båda barnen. På Vilmer skiljer det 10 dagar (Jan har tagit ut 10 dagar mer än mig tror jag).  Utan att någon kommit och mutat oss med bonus. Synd att det inte belönas nu bara.

Dessutom har vi massor med dagar kvar. Vilmer har 60 dagar drygt kvar med full ersättning. Noria har massor, massor. Så nu planerar vi hur vi ska göra. Jag jobbar ju heltid, och kan arbeta ca 10 timmar hemma varje vecka (förtroendetid) plus att de får ju pauser ändå via loven. Jan jobbar 85 % nu och har inte arbetat heltid på länge. Han har en heltidstjänst, men också en mycket bra arbetsplats, som tycker att pappor också får vara hemma 🙂 Han anställdes tom fast han sa att han skulle vara hemma länge med Vilmer. Sedan hann han inte börja jobba förrän vi berättade att vi skulle ha ett barn till. Dock hann han jobba en hel del innan skruttan kom och innan jag gick tillbaka till jobbet.

Tänkte på det där med jämlikhet. Jag såg ”En unge i minuten” där kvinnan sa att hennes man var världens bästa pappa. Men han sa själv att han inte kunde byta blöja, trots att han hade två innan. Dessutom sa hon att han hjälper till. kjag har nog aldrig någonsin sagt ”Jan är så bra. han hjälper till här hemma, med barnen och hemmet”: Vad då hjälper till? Har du någonsin hört en man säga ”Min fru är bra, hon hjälper till med barnen och maten”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply