Juice på rester

juice

Jag tycker inte om att slänga mat. Jag tycker heller inte om att ha för lite hemma, när det vankas gäster. Det innebär att vårt kylskåp ofta är välfyllt och då gäller det att se till att använda upp allt.

Innan vi for iväg idag gjorde jag en stor dos med juice på sådant som blivit över och som bör göras upp. Grönkål, rödbetor, morot, mandarin och äpplen + ingefära. Jag har åkt på någon snuva. Jag mår okej, men nyser och snorar. Det blir ju så när man under några dagar träffar massor av människor samtidigt, de man kanske inte träffar exakt varje dag och redan delar bassilusker med. Därför såg jag till att pula ner ingefära också 🙂 Sedan är det bara att ha ner lite annat smått och gott och skaka om. Jag satsar på lite greens idag. Min supergreens är slut, men jag har chlorella, vetegräs och korngräs hemma så jag tar lite av varje.

Jag tycker att ätbara saker är trevligt att ge bort. Om man ska direkt till någon ”sittning” kan man göra en god juice precis innan man åker och ställa på bordet när man kommer fram. I en söt flaska och ett litet snöre på så blir det fint ihop med en blomma, något annat gott eller fint. Den här flaskan är dock bara till mig 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply