nov
2010
Kalkonfilé med limesås och ris
Idag hämtade mamma barnen. De hade blivit jätteglada och det hade inte varit några problem att pulsa hem i smöslasket.
Mamma fick då uppdraget att laga den andra rätten ur Mataffärens matkasse. Redan igår prataes vi vid och hon fick möjlighet att välja vilken rätt. Hon var mest sugen på att prova limesåsen. När jag kom hem var det bara att sätta sig och äta. Och det smakade jättegott. Enkelt recept, enkla ingredienser och ändå så smakrikt och gav en trevlig känsla av helgmiddag mitt i veckan. Gott med kalkon också. Det köper vi inte så ofta, det blir mest kycklingfilé.
500 g kalkonfilé delades i portionsbitar och stektes i smör ungefär 5 minuter per sida och kryddades med salt och peppar. 1 lime tvättades och sedan skalades den tunt. Skalet strimlades och saften pressades ur. Kycklingen fick koka i detta tillsammans med 1 buljongtärning, l vatten, 2 dl creme fraisch, 1 msk honung och 1 tsk olja.
Persilja ströddes på när allt var upplagt. Vi hade ris till, liksom röd och grön paprika.
Vi har tom lite kvar nu trots att barnen, mamma, Jan och jag har ätit. Men jag tror att jag ska dit och mumsa i mig det också, snart!