Kamutvete och köttfärssås med röda linser

Idag hämtade mamma barnen. Inte för att det var något speciellt utan för att hon var ledig och ville. Så jag passade på att inte stressa hem från jobbet och dessutom åkte jag och hämtade ut paketet med Reztart. När jag kom hem lagade jag och mamma mat ihop. Barnen var fullt sysselsatta med att spela. Onsdagar är speldag. När mormor kommer frå man dessutom glass till efterrätt, vilken fest 🙂

Vi gjorde en köttfärssås. En variant med linser. Vilket inte var tanken först, men det blev så när jag såg att köttfärspaketet inte var så stort. Stekte köttfärs och en gul lök ihop med en hackad vitlöksklyfta och lite sambal oelek. Sedan hade jag i en burk krossade tomater och 1 dl creme fraisch, ca 1 dl röda linser och en halv buljongtärning. Efter hand som linserna mjuknade hällde jag på vatten.

Till det hade vi kamutvete. Jag har aldrig ätit det förut. Det var riktigt gott. Vilmer åt det utan knussel, Noria tyckte det var lite hårt, men är rätt säker på att hon äter mer nästa gång. Lättkokta hemgroddade mungbönor, keso och grönsaker till.

Kamut är något större och innehåller mer protein än vanligt vete. Smaken är mild och lite nötaktig. Frebaco

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply