Klassen på besök

  

Så där ja, då var det över. Vilmer har pratat hela helgen om att klassen skulle komma idag. Och så regnar det och ena pedagogen är sjuk. Jan ringde direkt vid lämning och det verkade först som om de ville ställa in, men sedan förstod jag att det var för vår skull,  eftersom de inte skulle kunna vara utomhus. Men jag sa att det är ok med 27 barns regnkläder i hallen 🙂

Det gick jättebra. Inte alls lika mycket kaos som jag trodde. Fast å andra sidan är man väl lite van. För någon som sitter på kontor hela dagarna är kanske detta en mardröm. Men det var helt klart värt det. Jag tror att barn uppskattar det lilla, att få lite glass en helt vanlig måndag, att komma från skolgården en stund, se något annat. Och jag vet att jag som skolpersonal också brukar uppskatta enkla utflykter, göra något ovanligt samtidigt som man vet att man gör något bra med klassen. Det ingår ju att man tränar barnen hur man beter sig i grupp, hur man tar hänsyn -social träning helt enkelt. Superbra personal! Och tack och lov hann de ta påtår också. Jag hoppas att de inte är helt slut resten av dagen.

De lekte med lego och Vilmers nya bakugan. De var lite lätt överallt, tom i vår säng, men det bjuder jag på. Nu har de sett till att få fram allt damm, bara att dammsuga igen. Noria tyckte det hela var jättekul också. Många stora barn att leka med, och som var nyfikna på hennes saker också.

Bananflugorna är överlyckliga, frukt till 27 barn i köket. Igår satt jag och rullade glasskulor som jag la på ett fat och ställde tillbaka i frysen. Till det blev det två sorters småkakor som Vilmer varit med och bakat. Och så apelsin, äpple, päron, banan, vindruvor och melon. Jag ställde fram den bananmousse som blev över från tårttillverkningen också. Och så saft då så klart!

De kom, lekte lite, fikade, lekte lite igen, sjöng för Vilmer och traskade sedan tillbaka till skolan. Nu ska Noria och jag äta upp resterna av frukten, slappa lite och sedan hämta Vilmer vid halv 2.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply