Köttfärs med dijon, jordärtskockssoppa och fisk med saffran

Mycket bra matvecka, väldigt lite bloggande! Men nu tänkte jag bjuda på 3 trevliga middagar från denna vecka.

Köttfärssås med dijon- familjens absoluta köttfärsfavorit. Duger att bjuda på 🙂
Stek köttfärs och gul lök, pressa i en vitlöksklyfta. Häll på grädde och mjölk, dijonsenap, torkad dragon och soja. Går att variera med champinjoner eller svarta oliver i också. Fullkornsspagetti till.

 

Vilmer var borta hos en kompis och fick stuvade makaroner. Första gången han åt där och han hade klarat sig fint. Här hemma hade jan gjort jordärtskockssoppa, som blev så god. Vilmer åt av den till kvällsfikat sedan, och älskade den han med.

Skala och skär 1/2 kg jordärtskockor i mindre bitar. Fräs en gul lök i olja och smör. Färs jordärtskockorna och ha 6 dl mjölk och 4 dl vatten + 2 msk kycklingfond. Koka 20 minuter och mixa så den blir slät.

 

Lite tomt i kylen, men det blev en tokfin onsdagsmiddag ändå. Mamma kom hit och jag kom igång sent men fisk går ju fort att göra. Jag älskar fisksoppa med saffran och gör lite olika varje gång. Så här blev det idag:

Kokade upp 2 dl creme fraish, 1 dl mjölk och  dl vatten. Hade ner saffran, så det blev gult (jag använder omald som ligger i större påse och vet inte hur många gram jag tar- höftar lite). I med en  msk fiskfond, pressad vitlöksklyfta och en knivsudd samba oelek.  Barnen åt matvete till. Vi hade också bröd som i gjort i smörgåsgrill, med ädelost och parmaskinka i den ena och ädelost, färska spröda salladsblad och soltorkade tomater i den andra.

Mycket trevlig middag. Barnen berättade historier och var på strålande humör och avslutade det hela med pusskalas. Då utbrister Vilmer:  ”Man lever längre av sådana här pussar”.  Älskade ungar!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply