Krämig quinoa med ost och kantareller

 

När jag ställde mig i köket var jag vrålhungrig. Det slog mig att jag ätit en varmkorv på loppiset och några små chilitryfflar på till eftermiddagskaffet med grannen. Kan vara svårt med fantasin när. Man är hungrig men jag ville verkligen ha en god middag. Nu när jag är ledig på måndagar är det fortfarande helg ordentligt på söndagar.

Jag kokade potatis till barnen  och quinoa till oss, röd och vit plus att jag lät ett gäng röda linser följa med också i kokvattnet. (enda grynet de inte äter så mycket av, till skillnad från bulgur, couscous, matvete osv) När jag stekt skivor av fläskytterfil’en använde jag det goda (smör, salt, peppar, chilikrydda och soja) som var kvar i stekpannan till att steka trattkantareller och röd paprika i. Sedan la jag ner quinoan och linserna i och rev ner västerbottensost och parmesan.

Till detta drack vi det sista i vinflaskan vi smuttat ur hela helgen, en favorit. Chill out

Avslutade middagen med att bjuda barnen på glass. Dessutom bjöd jag på ett practical joke. Noria säger alltid ”tack för maten, den var go, mitt i maten stod en ko” så när hon skulle hämta glassen sa jag detsamma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Krämig quinoa med ost och kantareller

  1. Fröken Eko
    10 oktober, 2011 at 12:10 (13 år ago)

    Hejsan!

    Jo, vinsterna har nog kommit fram och hunnit vara i användning flera gånger redan också 🙂

    /F

Leave a Reply