mar
2011
Kyckling med fantastisk sås
Dagens middag gick inte av för hackor, supergott. Tur också att portionerna i middax-kassen är stora, så man fick okynnesäta lite!
Kycklingfilé i bitar som bryntes lite i olja. Champinjoner, morötter och squash i ungefär lika stora bitar plus en halv purjo bryntes också och lades tillsammans med kycklingen i en form. Smulade en buljongtärning ovanpå och sedan hällde jag på ihoprörd creme fraisch och passerade tomater, 2 dl av varje. Färsk basilika ovanpå det och sedan 20 minuter i 200 grader. Parmesam och ännu mer färsk basilika på när det var klart i ugnen.
Fullkornscouscous till det. Vi hade även lite hel dinkel som blev över efter brödbaket.
Noria kom flera gånger och sa att det luktade gott. Sedan åt hon rätt bra, även om hon inte ville ha couscous, äter hellre kornris eller matvete, så dinkeln gick ner. Vilmer åt massor, couscous i halva köket, eftersom han fick bråttom. Vi fick sms av leksugna nya vännen.
Johanna
30 mars, 2011 at 17:54 (14 år ago)Mmm lät himlans gott, måste jag absolut testa!!!