feb
2011
Laxstroganoff
Mätt och belåten! Supergod laxstroganoff, från middax-kassen.
Lök, paprika och tomater skars i rätt små bitar och frästes med vitlök i olja, Sedan hade Jan i dijonsenap, tomatpuré, creme fraisch pch passerade tomater. Smaksatte med dragon, chili, salt och peppar. Fick koka 10 minuter och sedan dumpades lax i kuber ner i grytan och allt var sedan klart inom några minuter.
Till det hade vi ris (lite lite för min del). Jag drygade ut med lättkokade mungbönsgroddar istället. Barnen fick lite bröd till också, men åt för övrigt riktigt bra.
Vilmer blev dock röd om hakan, strax under läppen efteråt och klagade på att det kliade. Han är uppenbarligen fortfarande känslig. Så här ordentligt med tomat har han inte ätit på länge. Ren tomat äter han inte och den mängd som är i köttfärssås t.ex. funkar. Vad gör man åt det?