Lertvål och rasullera

Idag såg jag gräslig ut i håret. Jag hoppade över hårtvätt igår, helt och hållet, eftersom vi bara var hemma. Så jag gick runt med hårband och hade kvar oljeinpackningen ytterligare en natt. Så nu ska det väl må bra 🙂

Idag är det lördag och jag vill inte sunka mer. Låste in mig i badet och bestämde mig för att stanna ett tag. Jag tyckte jag hade tid med en ordentligt bra tvätt. Har jag mer brått, tex på morgonen innan jobbet blir det no poo-schampo ibland eller bikarbonat.

Jag löste upp lite av rasulleran som jag köpte i Tunisien. Den var som en grön gucka, liknande wasabi, men med lite vatten blev den lättarbetad. Jag la på som en mask först och använde den sedan att tvätta ansiktet med också. Drog resterna genom håret och kompletterade med vanlig lertvål. För den som är intresserad av naturlig hårvård men som inte vill lägga ut dyra pengar kan jag verkligen rekommendera den. Den är väldigt dryg och billig, lättanvänd och trevlig. Man bestämmer ju själv hur tjock man vill ha den. Jag vill ha den tillräckligt tjock för att inte droppa alls. efter att ha haft den ett bra tag i håret droppar jag i mer vatten så det går att massera. Massagen ger ju mekanisk tvätt och det kommer man långt på och är viktigt om man vill tvätta håret utan kemikalier. Massor med varmt vatten också, för att lösa fett.

Badkaret såg ju spännande ut sedan. grönbrunt vatten och stänkfläckar här och där. Men det är lätt att tvätta bort.

Nu är håret torrt och jag kan konstatera att jag fick ur all olja bara med leran. Om någon känner igen burken med lera och vet om den går att köpa i Sverige, snälla tala om det. Eller om du vet något mer om den. För visst är det väl rasullera?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Lertvål och rasullera

  1. L
    9 januari, 2013 at 18:43 (11 år ago)

    Herbique Lertvål Schampo finns på Bodystore. Har dock låtit bli att köpa den eftersom det inte står vad det är för typ av lera den innehåller. Rasullera finns här och var på nätet. Crearomes verkar vara den billigaste. Lycka till

Leave a Reply