Majskyckling med rotfrukter i ugn

Sista maträtten i matkassen tillagades idag. Majskyckling som stektes först lite lätt i stekpanna och lades sedan i ugnsform kryddad med salt, peppar och rosmarin.

På en plåt lades rödbetor i klyftor, morot i stavar och rödlök. Så var det enligt receptet från Middax.se. Vi hade några potatisar kvar från tidigare i veckan och slängde på dem med för barnens skull.

200 grader. Grönsakerna överst, kycklingen under. Efter 20 minuter bytte de plats och skulle stå en kvart till. kycklingen var inte riktigt klar då och fick vara ensam i ugnen 10 minuter till.

Kidneybönor värmdes i lite vatten i en kastrull. När vattnet var borthällt hällde jag på 1.5 msk olja, 1 msk vatten och lite senap och salt.

Vi hade lite gräddfil kvar och blandade ner citronsaft, salt, olivolja och riven ingefära i det. I receptet var det ingen sås, men det passade fintfint till.

Ingefära är en av de kryddor som innehåller flest antioxidanter. Ingefära är svagt inflammationshämmande. I Kina användes ingefära för matsmältningen och mot orolig mage, diarré och illamående redan för flera tusen år sedan. Än idag är det vanligt att använda ingefära mot åksjuka och för matsmältningen. Nyfiken vital

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply