Hembakat bröd med keso, groddar och skinka

Jag har verkligen minskat på kolhydraterna och sockret den här veckan. Det märks att jag ätit lite fel under senaste delen av hösten och julen för jag märker av att jag blir lite trött och grinig utan socker och kolhydrater (nästan samma sak). Men det vänder snart, några dagar till bara!

Idag till frukost lyxade jag med en god macka. Hembakat bröd med en röra med keso, strimlad skinka och groddar. Börjar få kläm på det där med groddar nu. Linser är helt klart lättast. Det tar inte många dagar heller. Sedan förväller jag dem i några minuter och saltar lite. Jan och Noria gillar dem också, Vilmer vill inte ens smaka tyvärr.

Igår när jag var hemma med barnen passade jag på att baka bröd. Med massor av nyttigheter. Jag hade inget recept utan tog lite av vad jag hade. Detta blev det:

Cane Syrup

Jag kokade 3 dl fyrkornskross i 10 minuter i 5 dl vatten. Sista minutrarna hällde jag ner 1/2 dl krossat bovete.
Ner i en bunke med sörjan och så på med 3 dl mjölk, lite salt, några svängar med honung och canesyrup. När det svalnat lite tillsatte jag torrjäst, 1 dl krossat linfrö och nästan 1 dl psylliumfrön. Sedan fick det bli vetemjöl tills det blev lagom degigt, ca 7.5 dl. Och så lite Salig blandning på toppen innan gräddning.

Jag lät det jäsa i flera  timmar innan jag knådade lite till och formade 4 halvplatta bullar och lät jäsa 30 minuter till. 35 minuter i 200 grader räckte bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply