Middax-maträtt igen. Kyckling med ingefära

Nu har vi matkasse igen. Vi kör varannan vecka och har gjort så ett tag och lär fortsätta också. Idag har vi ätit en god kycklingrätt med ingefära.

Strimlad kycklingfilé marinerades i färskriven ingefära, olja, soja och vitlök. Sedan stekte jag det i olja och la det åt sidan en stund. Stekte färsk broccoli och smala morotsstavar i olja. När det fräst en stund hällde jag på vatten och en buljongtärning, 1 1/2 msk honung och några tsk vinäger, salt och peppar. Det fick koka en stund, för på egen hand och sedan i sällskap med kycklingen.

Till det serverades vanligt vitt ris för en gångs skull. Lyckades behärska mig och bara ta lite. Det var riktigt gott, med tydlig smak från ingefäran. Ingefära är en kanoningrediens- bra för immunförsvaret och för matsmältningen.

Noria var med och lagade maten hela tiden, mumsade i sig tomater och morötter under tiden. På bilden har hon fyllt sina kinder med pärltomater! Man får vara beredd när hon är med. Hon gör som jag hon, a little bit of this and a little bit of this. Hon ville gärna hälla i lite mer honung bland annat! Iförd Millatröjan och tiaran, precis som vanligt. Det första hon gör när hon kommer hem är att byta till det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Middax-maträtt igen. Kyckling med ingefära

  1. Jannica
    22 februari, 2011 at 18:34 (13 år ago)

    Mumsigt 🙂

Leave a Reply