Minipajer med ost

Har också packat ner ett gäng små minipajer!

Jag och Linda pratade mat igår och hon berättade att hon skulle göra minipajer till midsommar. Jag blev sugen på att prova gra egna, då det slog mig att jag nog aldirg provat. Jag gör itne paj ofta överhuvudtaget. Inte för att det inte är gott, eller för att jag inte kan, utan för att det kanske ofta blir lite fett och högt gi. Men midsommar är midsommar och då får man lyxa. Massor med olika ostar hade jag kvar i kylen sedan Norias firande. Jag kollade upp olika recept och bildade mig en uppfattning om vad som behövdes och tog lite från det ena receptet och lite från det andra.

Började med 125 gram smör, 2 dl mjöl, 1 dl grovt rågmjöl, 1 dl creme fraisch och lite vatten, så det blev en deg, som jag och Noria kladdade ner i 19 muffinsformar. Det var det jag hade hemma, hade nog blivit lite bättre av metallformar. Men det gick! Lät dem stå kallt i 30 min och förgräddade sedan 5 minuter i 175 grader.

Vispade ihop 3 ägg och 2 dl grädde, med lite vatten, salt och peppar. Rev bavaria blu (en sorts vit och blå mögelost), och en annan lagrad ost som jag la i varje form. Dleade en sådan där avlång liten tomat och la ner en i varje också, liksom lite persilja och basilika från egna odlingen. Sedan hällde jag på lite äggstanning och ställde in i ugnen. Där fick de stå i ca 200 grader tills de stannat. Ökade sedan värmen lite så det blev lite härligt brunt ovanpå.

Vi provsmakade igår kväll. Gott, så där härligt ostigt och fett! kanske hade man kunnat ta lite mindre smör i degen, men annars så…. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply