Ny korsordsbok

IMG_9406 (Large) IMG_9405 (Large)

IMG_9402 (Large)

Jag utnyttjade en wrapp på Adlibris häromveckan och beställde en ny korsordsbok till Vilmer. Det andra han har är lite för lätt, med enbart enkla bilder med ljudenlig stavning. Eftersom vi ändå gärna sitter med honom och gör något korsord då och då får det gärna vara lite svårare, så det finns något att diskutera.

Det är lite svårt att välja, då många är märkta med ungefär samma ålder. Jag valde då en korsordsbok där jag såg att det fanns både ord och bilder, och ganska stora korsord på varje sida. Jag tror det blev lagom 🙂 Det fanns bilder som Noria kunde lista ut och enkla meningar som Vilmer kunde läsa. Trevlig stund innan melodifestivalen. Inget vin ikväll, men väl en kopp kaffe. Jag insåg att jag inte druckit kaffe idag och kanske var det därför jag hade huvudvärk…eller så var det för att tekniken strulade.

Korsord är en mycket bra väg att öva språkförmågan. Man tvingas leta synonymer, stavningen måste bli rött, rätt form av ordet måste användas. Dessutom krävs fokus och koncentration, tålamod och motivation. Man kan inte ”zappa förbi” för fort, man kommer inte vidare om man inte fattar. Antingen ger man då upp eller så försöker man lite till. Det är om barnet väljer det andra alternativet som en utveckling sker. Oftast behövs det då en vuxen som sällskap som hjälper till precis lagom mycket framåt. Noria kom inte på ordet mås, och då sa jag fisk…. Men då höll Vilmer på att skratta läppen av sig, för ”nej, mamma det där är väl ingen fisk heller”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply