”Nytt” serveringsfat till torsken

IMG_1550

I födelsedagspresent av svärföräldrarna fick jag två serverings/ugnsformar av. De kommer från Jans mormors hem så det känns extra kul att ha fått dem. Svärmor vet att jag tycker om att laga mat och att kunna lägga upp på olika sätt för olika tillfällen. ”I sin rätta miljö” brukar Jan säga om saker man gillar men som man kanske inte har jämt och överallt.

Idag har vi Joel här på middag. Han följde med vid hämtning och stannar kvar tills Teres kommer efter bokbussen. Härliga måndag- jag älskar små enkla vanor och att ta en kvällsfika med Teres på måndagarna och kanske få en fläta eller två är något vi vant oss vid 🙂

Det är alltid kul att bjuda barnens gäster på något som man tror uppskattas. Torsk med potatis och äggsås funkar fint här hemma, och efter att ha kollat med Teres att han äter fisk så bestämde jag mig för det. Det är ju ruggigt gott i all sin enkelhet. Med massor av gröna ärtor och nykokt broccoli med smör på. Och en krämig äggsås. Sedan hoppar jag över potatisen, men barnen tyckte det var gott att mosa med äggsåsen.

Och visst blev det fint med fiskformen? Det är en Rörstrand koka med fiskar, härligt retro.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on ”Nytt” serveringsfat till torsken

 1. Carro
  20 januari, 2014 at 21:50 (10 år ago)

  Superfin! Vill få in mer sånt hos oss. Finns en uppsjö i skärsjö men H är skeptisk 😉 men i ”sin rätta miljö” så!!!

 2. malin
  20 juni, 2015 at 19:36 (9 år ago)

  Hittar inte kontaktuppgifter/mailadress till dig någonstans på bloggen??

 3. Hanna
  21 juni, 2015 at 15:54 (9 år ago)

  Nu finns det det 🙂 Och jag har mailat dig.
  /Hanna

Leave a Reply