Nyttigare scones med skyr och mandelmjöl

20120901-085137.jpg

Vi vaknade tidigt i morse, pigga och utvilade vid 7. Alla utom Noria som sov någon timme till 🙂

Jag ville baka scones, men en nyttig variant så jag började chansa lite!

Jag mixade 1 dl grova rågflingor och blandade med 1 dl mjöl och 1 dl mandelmjöl, 0,5 tsk salt och 2 tsk bakpulver. Sedan blandade jag ner drygt 50 g smör och en burk Skyr, lite linfrön och lite psylliumfrön.

Klara i ugnen på 18 minuter i 225 grader. Smakade gott, inte som helt vita scones så klart men ändå 🙂 Det blev två hjärtbröd som räckte fint till familjen.

 

Skyr Naturell är en riktig proteinbomb med hela 18 g protein per portion. Ett hälsosamt mellanmål, som passar utmärkt före och efter träning, utan något tillsatt socker. Smaksätt själv med dina favoritbär eller nötter! Skyr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply