sep
2012
Nyttigare scones med skyr och mandelmjöl
Vi vaknade tidigt i morse, pigga och utvilade vid 7. Alla utom Noria som sov någon timme till 🙂
Jag ville baka scones, men en nyttig variant så jag började chansa lite!
Jag mixade 1 dl grova rågflingor och blandade med 1 dl mjöl och 1 dl mandelmjöl, 0,5 tsk salt och 2 tsk bakpulver. Sedan blandade jag ner drygt 50 g smör och en burk Skyr, lite linfrön och lite psylliumfrön.
Klara i ugnen på 18 minuter i 225 grader. Smakade gott, inte som helt vita scones så klart men ändå 🙂 Det blev två hjärtbröd som räckte fint till familjen.
Skyr Naturell är en riktig proteinbomb med hela 18 g protein per portion. Ett hälsosamt mellanmål, som passar utmärkt före och efter träning, utan något tillsatt socker. Smaksätt själv med dina favoritbär eller nötter! Skyr
