Pang du är död

Jag tycker det är osmakligt med kulsprutor som smattrar mot promenerande barn på stan.

Det satt en kvinna och sålde just sådana leksaker längs med marknadsgatan idag. Hon siktade ut mot folk som gick förbi, och det fullkomligt smattrade om kulsprutorna. Pang, du är död! Jag har alltid haft svårt för krigslekar. Jag vet att det ofta är naturligt att barn vill leka just sådana lekar, men det ska iten komma från mig. Så i vår familj köper man inte vapen till barnen. Tillverkar de egna är det en annan sak. Ingen av barnen är så sugen på sådana lekar men visst händer det att Noria skjuter av ett skott hon med. Men inte ens i leken tillåter jag att man siktar på folk. Jag blir så grymt provocerad av barn som pekar som med ett vapen och låtsas skjuta.

Min pappa är jägare och det uppfattar jag som något helt annat. Vi fick skjuta med luftgevär tom, men det är också något annat, då samlar man poäng. Siktade vi åt fel håll eller betedde osss om om det var vapen, då fick vi sluta skjuta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply