Persikopannkakor

Ännu en knasig pannkaka uppäten. Idag är vi hemma och skrotar hela dagen. Barnen behöver det efter att ha varit full fart flera dagar. de var på cirkus igår kväll och kom hem sent. Skapligt tomt i kylen också, så det fick bli lite trolleri. Och när möjligheterna är färre så tar man ut gränserna lite. Och jag kan konstatera att det går att ha persika i pannkakorna också.

Gjorde lite grövre pannkakssmet med mycket ägg. 3 ägg, 1 dl grovt rågmjöl, 1 dl vetemjöl, lite bakpulver och salt och sedan mjölk till det blev lagom tjockt. Och så i med 2 rivna persikor. Använde rivjärmet, men det hade nog gått att mosa också, så mogna var de.

Persika har gi-värde 40, alltså lägre än andra söta frukter som banan, ananas och mango.

De gick hem. Barnen åt dem utan knussel till lite ärtsoppa. Mums!

Vad är det mest ovanliga du stoppat ner i en pannkakssmet.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply