Probioplex i kvällssmoothien

20141028-200850-72530740.jpg

Nu tänker vi ta oss höstlov. Barnen har varit på fritids två dagar och jag har jobbat, men imorgon kan jag flexa ut för mattelyftet och tänker bara sitta lite hemma och förbereda några saker så jag har ett litet lager av läxor till exempel. Höstlovet är lite av en milstolpe. Det är liksom första andningshålet i min skolvärld. Det rusar på hela tiden och nu har man lite tid att reflektera, planera framåt och andas ut.

En sak som alltid stressar mig är att inte veta när barnen blir sjuka. Inte bara det att jag så klart inte vill att de ska vara skruttiga och sjuka, utan jag tycker det är så jobbigt att vabba. Funderandet på vem som tar vilken dag och i vilken utsträckning kickar igång hos mig så snart jag hör minsta hostning inifrån något av barnens rum. Det händer dock inte så ofta….längre. Jag vabbade för Noria senast i december. Vilmer hade en vabdag för en vecka sedan men det gick ju över lika snabbt som det kom.

Jag är helt övertygad om att kosten har en stor del i det (och att de så klart betade av massor av infektioner som mindre, så klart!). De klagar sällan på magen. De är sällan snoriga eller förkylda. De äter bra, regelbundet och balanserat. De käkar grönsaker (och då menar jag inte majs på burk!) och strävar inte efter vitt socker, snabba kolhydrater och onyttigheter. Det gör så klart att vi kan låta dem äta något då och då, när var-dags-maten är bra.

De äter också lite tillskott. De delar på en kapsel med d+k på morgonen nu under vinterhalvåret. De får lite helazym i kvällssmoothien då och då. Men framförallt äter de probiotika varje dag. Jag öppnar helt enkelt en kapsel och häller på frukostgröten, en halv kapsel var. Med probiotika i kroppen får de en ökad mängd goda bakterier i tarmfloran. Dessa kan bekämpa bakterier och parasiter vilket gör att man slipper bli sjuk eller i alla fall kommer på benen snabbare. Det gör oss mer motståndskraftiga för allergier. Har man en mage i obalans, känslig mage eller så är det ett givet tillskott att ta. Smakar inget, tycker barnen, som ju kommer i kontakt med pulvret. Jag själv sväljer kapseln hel.

Just nu står det MammaMage på kampanjburkar hos Vitaminvaruhuset, eftersom MammaMage med naprapaten och träningsprofilen Katarina Woxnerud i spetsen skapat en app med träning för mammamagen. Anledningen till samarbetet kring Probioplex är att tarmarna och de inre magmusklerna sitter på samma signalkedja från ryggraden. Mår tarmen bra så svarar de inre magmusklerna på stimulans. 

Kvällens smoothie består av hemmagjord mandel- och hasselnötsdryck, linfröolja, d-vitamin, probioplex, banan, nypressad äppeljuice, en klick mandelsmör och ett gäng groddar direkt från drivhuset i fönstret.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply