Quornfilé med senap och dragon

Då och då får jag höra att det inspirerar att se vad jag lagar för mat. Dock får jag sällan kommentarer om det, men sak samma. Har någon glädje av att veta vad jag äter så fortsätter jag. Dessutom är det jättebra för mig själv. Jag tittar ofta igenom ”mat” för att hitta mina egna egenkomponerade recept.

Idag fick jag fundera länge på vad vi skulle äta. Det är rätt tomt i kylen! Handla tänker jag inte göra förrän imorgon kväll, när jag förhoppningsvis hunnit fundera på vad vi behöver till onsdag och alla påskdagar.

I frysen hittade jag en förpackning quornfiléer. Dessa stekte jag ihop med en finhackad rödlök. Sedan hällde jag på matlagningsgrädde, soja, lite salt, några teskedar dijonsenap och några teskedar torkad dragon. Till det fullkornspasta och lättkokta egengroddade mungbönor.

Barnen trodde det var kyckling och jag lät dem göra det tills vi kommit igång med maten. De åt dessutom en hel morot var. Framför allt Vilmer är väldigt hungrig numer. Han vräker i sig grönsaker, vill ha en extra frukt till kvällsfikat, tar en portion till havregrynsgröt osv. Han verkar växa mycket just nu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply