Saffransglass

 

Denna variant av hemmagjord glass är nog den bästa jag gjort. Det jag gjorde annorlunda var att jag tog fram den från frysen då och då och vispade den tills den var riktigt glassig. Den här gången separerade jag inte äggen heller, och det gick bra det med.

Jag värmde 5 dl vispgrädde. I en bunke bredvid vispade jag 2 ägg, 1 dl socker och saffran (tror jag tog ca 0.5 gram, lite svårt att veta eftersom jag inte har i småpåsar som på ICA utan i större påsar, omalt). Jag tog helt enkelt lite i taget tills det såg lagom gult ut. Hällde i den varma grädden och ställde i kylen över natten. På morgonen vispade jag den rejält och ställde in  in den i frysen. Sedan tog jag alltså fram den då och då, var 15-30 minut och vispade lätt och ställde tillbaka.

Idag serverade jag den i de vida kristallglasen, vad de nu kan heta, ihop med ett litet pepparkakshjärta. Barnen fick dem i lite mer hållbara skålar istället. De där skålarna vill jag ha fler av. Köptes på Åhléns för många år sedan, och jag tror inte de finns kvar….Någon som vet någon som har och som vill sälja?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply