seg och trött

Just nu känner jag mig så himla trött och antingen jättehungrig eller inte alls hungrig, på nåt konstigt sätt. Och jag känner mig rätt övertygad om att det beror på kebaben jag åt till lunch. Vi tog ett spontanbesök på Rixos efter vår promenad upp till Sportson och Toys R Us. Det är första snabbmaten jag äter tror jag, sedan nyår. Om man bortser från sushi två gånger.

Det var gott. Men undrar om det är därför jag är jättetörstig, har lågt blodsocker och inte ens lust att laga mat. Jag tänker i alla fall tro det och ta det som ett bevis för att jag är på rätt spår med maten annars.

Vi har varit på en trevlig fika hos svärföräldrarna. Kaffe, vetekaka och rulltårta. Det är alltid tryggt att fika hos svärmor, för svärfar har diabetes så där svämmar inte sockret över. Hon är duktig på att baka fikabröd utan så mycket socker. Vilmer tycker mycket om ”farfarstårta” som Vilmer kallar den amerikanska citronfläta som farmor brukar baka. Jag satt och bläddrade i mattidningar och råd och rön, och barnen lekte med lego i köket tills de lyckades få med sig farmor upp i lekrummet. Hon satt mellan briobanan och dockskåpet, och det var barnen tydligen mycket nöjda med.

Nu äter barnen en plockmiddag i vardagsrummet, bestående av morotsstavar, gurkstavar, hericot vertes, ett halv ägg, två kalla köttbullar och en bit falukorv. Jag och Jan trollar ihop något senare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply