Selleribiff med tomatsås och potatis

Tredje maträtten i matkassen från Middax var vegetarisk. Jag började förbereda maten redan när jag kom hem, eftersom barnen satte igång och lekte med en gång.

Jag skalade en rotselleri och skar cmtjocka skivor som sedan kokades ca 8 minuter (nästa gång kokar jag nog lite till). Dessa panerade jag sedan. I receptet skulle de paneras först i mjöl, sedan ägg och till sist ströbröd. Jag bytte dock bort ströbrödet till sesamfrön på de flesta. Sen började det ta slut sedan så en del har med 50/50 ströbröd och sesamfrön. Sesamfrön har ett lägre gi och smakar bättre än ströbröd, tycker vi.

Potatis och en tomatsås med vitlök och rödlök till det. Jag åt en av de potatisarna jag lagt upp. Jag hade lätt klarat mig på selleribiffen och sås.

Jag tyckte biffarna var goda, de bitar som var jämnt mjuka. Barnen åt också, även om de inte tyckte det var det godaste de ätit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Selleribiff med tomatsås och potatis

 1. Elin
  12 januari, 2011 at 18:22 (14 år ago)

  Uh, selleri är en av de få saker jag verkligen har jättesvårt för. Men imorgon ska jag prova med öppet sinne!

 2. Elin
  16 januari, 2011 at 19:26 (14 år ago)

  Nu har jag provat. Mår illa. Usch! ”VAD är det här?!?” undrade mina barn…

 3. Dan
  4 oktober, 2018 at 13:38 (6 år ago)

  Jag har sett din artikel, vi arbetar med potatis för tomatfries och andra rätter och är väldigt glada att se ditt recept på potatis. Jag vill leverera middag med potatis. Tack för inte allt är kål, pasta, ris och annat tråkigt.

Leave a Reply