Recension av Kinect-spelet Your shape

Jag har nu kört olika delar av spelet Your shape sedan i lördags, en stund varje dag. Jag provar nya saker hela tiden, låser upp nästa del när jag lyckats med den föregående så att säga. Jag har gått tillbaka och gjort vissa favoriter fler gånger.

Det finns tre delar: gymspel, formlektioner och personlig träning.

Under gymspel finns olika lekar som ger träning: stenkrossaren då man boxar och kickar stenblock. Snabba steg, där man ska hoppa mellan olika upplysta plattor. Stapelrally, där man fångar fallande klossar på en virtuell balansbräda. Dessutom finns rockring. Alla innebär, för mig, att jag tränar utan att förstå det. Jag har blivit helt slut i armarna, rena mjölksyran. Olika svårighetsgrad under de olika kategorierna.

Personlig träning: här finns många olika ”sessions”, där man kan välja toning, formning, kondition mm. Korta träningspass med en ”ledare” som visar hur man gör. dessutom reagerar maskinen så form man inte gör rätt. Muntlig feedback och görna lampor, räknar hur många procent rätt man gör osv. Man kan efter hand se vilka sessions man gjort och låser successivt upp nya delar. Man får alltid först träna nya rörelser, så man inte lär in fel. Så snart man gör rätt kommer man in på den nya lektionen.

Formspel: en del med boxningsövningar, konditionsboxning. Olika svårighetsgrad. även här låser man efter hand upp nya. Man följer sina framsteg. Gröna lampan lyser när man gör rätt, kalorimätaren tickar. Visar om man gör i takt.
En annan del har zenövningar, långsamma övningar som man uppmuntras göra som stretch/avkoppling i slutet (inte provat än, sådan är ju jag!)

Positivt med spelet:

 • tiden går fort
 • glömmer att man tränar
 • tydliga instruktioner
 • kul att se sig själv på TV 🙂
 • dagliga resultat, statistik över vad jag gjort sedan sist
 • seriöst
 • effektivt
 • allt sköts via handen, man slipper kontrollen medan man tränar
 • via your shapes sida tävla mot andra och sätta upp mål

Negativt med spelet:

 • tar lite tid mellan övningarna, lite många ”time for a short break”. Kräver att jag går på stället för att inte få ner pulsen
 • kräver utrymme
 • lite svårt ibland att känna av vad jag gör. Säger wider steps, när jag verkligen inte kan med mina korta ben. Vad då, min instruktör gör ju inte det 🙂

Nu har jag inte hunnit igenom allt än, så ny recension kommer kanske. Men funderar du på att köpa, fråga gärna om du undrar något!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Recension av Kinect-spelet Your shape

 1. Josefin
  12 februari, 2011 at 19:21 (13 år ago)

  Hej!

  Är i köpartaget av spel till kinect och har provat demon av detta spel. Är det verkligen så kul som det verkar? Och tycker dua tt det ger mycket ”träningsmässigt”. Är verkligen sugen på detta spel 🙂

 2. Hanna
  12 februari, 2011 at 20:40 (13 år ago)

  Hur kul någon annan tycker att det är är ju svårt att svara på. Jag tycker att det triggar mig. Jag kan tävla mot mig själv. Jag har haft träningsvärk någonstans hela tiden sen jag köpte det i början av januari. Det finns många ”sessions” att köra, men jag som är van med aerobics an bli lite trött på att det är många repetitioner efter varandra istället för att sättas ihop i block.

  Man kan ju köpa till olika saker, vilket vi gjort tex bollywood och ”new year new you”.

Leave a Reply