Skrubbat indianer

Just nu har barnen precis klivit ur badet och äter kvällsfika.  Vilmer har varit snorig idag men feberfri sedan i morse, så om den inte kommer tillbaka får han gå till skolan imorgon. Igår i den här tiden var han bra skruttig, låg mest och frös, men den här kvällen är det bättre. Annars är det ju just kvällarna som feber bruar dyka upp eller stiga. Men med lite tur blir det en vanlig arbetsdag för mig, sedan en dag med julpyssel och avslutning på torsdagskvällen innan det blir julledigt. Skönt också för Vilmer att få gå till skolan och knyta ihop säcken (eller pärmen kanske) om den här hösten.

Badet ångar av eteriska oljor och ”förkylningsoljor”. Förhoppningsvis får det fart i näsan så han får ur sig en del. Han har snörvlat om nätterna nu ett tag, så en hel natts sömn vore nog gott. Om jag hade tyckt att det var okej med halvnakna barn på bild på bloggen skulel jag ha visat er mina indianer idag. ”Mamma, får vi måla oss?” Det fick de om de också var beredda på att tvätta bort det. Så de målade (medan jag låg på sängen och blundade med en bok i lurarna) sig som indianer i ansikte, mage och ben. Jag tyckte det verkade kul, i och med att Vilmer så sällan vill måla sig så jag lät dem hållas. Nu skulle det bort dock. Har nog Slavstas renaste ungar för de har gnuggat och skrubbats. Jag tog min fina sminkborttagningsolja och till slut gick det bort. Ett tag såg det ut som blåsvarta blåmärken överallt. Inte kul att skicka barnen så efter två dagar hemma…..!

Det har varit en soft dag. Barnen har tittat på film, lekt lite lugnt på golvet, käkat lunch i soffan och fikat. Jag bakade ett gäng pepparkaksmuffins och saffransbullar också. Så är det ju när barnen är äldre och sjuka, man behövs inte riktigt lika intensivt hela tiden. Man måste inte sitta med dem i knät, trösta, få dem att sova i famnen längre. Lite rastlös blir man dock. Jag går i pyjamaströjan fortfarande! Ska kasta mig över AirPad, hantlar och pilatesboll snart, så jag blir av med lite överskottsenergi.

Dagens tips är att göra saffrnasbullar med mandelsmör som fyllning. Det blev jättegott, ihop med riven mandelmassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply