Små syrliga kulor med fibersirap

IMG_2381

Vi har varit på trevligt fika hso Anna och Andreas idag. En riktigt ruggig, blåsig dag, blev plötsligt en solig och ganska fin eftermiddag. Barnen lekte i vattenspridaren och spelade spel. De bjöd på god fruktsallad med kvarg och grädde till. Jag hade med mig några små experiment som jag tror gick hem. Kulorna smakade sött och syrligt på samma gång.

30 gram fibersirap
30 gram vassleprotein, whey-80 steviasötad
30 gram kokosflingor
1 tsk lucumapulver
några stänk pressad lime
några droppar vatten, lite i taget

Jag började med att värma fibersirapen och rörde ner lime, proteinpulver, lucuma och kokos. Sedan tog jag lite vatten i taget tills det gick att göra en stor boll. Det blev 12 små kulor. Detta gör jag om! Kanske provar med kanel eller lakrits nästa gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply