Små tryfflar med stevia och hasselnötssmör

IMG_0741 (Large)

Så skönt med fredag denna vecka. Igår var det inte mycket till kväll, eftersom jag var på föräldramöte till 21, och sedan hade jag en del jobb kvar. Men ikväll är det mest slappa som gäller, förutom lite tvätt och packning! Jag hann också göra lite fredagsmys till oss som nu försöker att inte få i oss så mycket socker. Det har gått riktigt bra i veckan. Jag lät bli helt på föräldramötet igår och inget fredagsfika på jobbet. Inga ”vita” kolhydrater som pasta eller ris till lunch eller middag på hela veckan heller. Dock till frukost i veckan. Då har jag inte riktigt hunnit göra annat, så jag har ätit min vanliga havregrynsgröt med barnen.

Vilmer käkar chokladtryfflarna som bara den, pausar mitt i och frågar om de är så nyttiga att man kan få ta fler. Och det får han 🙂 Själv dricker jag kaffe med grädde, kollar Fångarna och äter tryffel- sämre kan man ha det 🙂

30 små tryfflar

100 gram mörk choklad av bra kvalitet
3/4 dl grädde
3 msk hasselnötssmör
6 droppar Sweetdrops English toffee

Värm grädden nästan till kokning. Bryt ner chokladen och låt smälta. Droppa ner stevian. Klicka ner hasselnötssmöret och rör tills det smält.

Forma tryfflar på fri hand, eller klicka ner i knäckformar.Jag använder mig av min lilla Decomax. Ställ kallt och försök vänta tills de stelnat innan du äter 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply