jan
2014
Söndagssoppan- med kyckling och dietnoodles
Så var det söndag igen och dags för söndagssoppan. Dessa gång ville vi göra en klar soppa med kyckling.
2 msk ekologisk grönsaksbuljong
7.5 dl vatten
1.5 dl kikärtor (delade, okokta från GoGreen)
1 stjälk selleri
broccoli
fryska ärtor
2 kycklingfiléer
1 msk mjöl
1 förpackning med shiratakinudlar, t ex dietnoodles
chilikrydda
Koka upp vatten och buljong och ha i kikärtorna. Låt dem koka i 7-8 minuter. Ner med kycklingen och selleri i skivor och låt koka upp. När kycklingen är klar och kikårtorna är mjuka är det bara att lägga ner fryst broccoli, ärtor, lite redning med mjölet och krydda på med chili till lagom styrka. Avsluta med att ha i nudlarna som ju bara behöver bli varma.
Använder man andra nudlar gäller det att lägga ner dem tidigare så de hinner koka klart också.
Nu blir det kaffe och lite söndagsjobb innan jag och Noria ska bada 🙂 Trevlig kväll!