Stekta äpplen med agavesirap

Fredagsmys!

När barnen somnat stekte jag några äpplen. En kollega hade ställt en papperskasse i personalrummet, så jag passade på att ta några. Jag stekte skivor i lite smör och agavesirap. Sedan hade jag på lite rårörsocker för att få det lite sött och knäckigt. Ovanpå allt kanel och sedan serverad jag med kesella. Det var ju hur enkelt som helst och riktigt gott. Jag kände efteråt att det kunde ha räckt, om det inte var fredag, och bestämde mig för att jag kunde få unna mig något mer, men sedan somnade jag i soffan 🙂

Suget efter socker kan emellertid kvarstå då du kan ha blivit tillvand på topparna. Följande örter kan hjälpa:

  • Gurkmeja
  • Vitlök
  • Basilika
  • Kanel

Alla dessa är svagt stimulerande vilket i sig minskar sockersuget. De ökar även fettförbränningen och insulinkänsligheten. Nyfiken vital

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply