Sushi från Gränby

  

Lugn eftermiddag idag. Barnen har lekt bra, vi har städat och pyntat. Jan åkte sedan upp till Gränby och handlade träningskläder och tog sushi med sig hem. Första gången vi åt sushi därifrån och länge sedan vi åt sushi överhuvudtaget- mycket gott. Bra pris också! Barnen skarvade med lite yoghurt och flingor också, sedan Noria kommit på att de nog passade på pinnen.

Medan Jan provade sina nya kläder med en lång löparrunda låg jag och barnen på golvet och pysslade med diverse pyssel- och arbetsböcker. Noria gjorde sitt första korsord och blev så stolt. Hon har lärt sig läsa korta ord och skriver riktigt bra. Fortfarande lite för självkritisk bara. ”Jag kan inte skriva morfar”, och så skriver hon det med små fina bokstäver på raden hon precis gjort. Jag vet hur det är att vara självkritisk och hoppas det går över, för hennes egen skull.

Nu blir det chips och Ronja Rövardotter. Jag tycker det är en underbar film, med så härlig musik. Kanske tycker jag den är extra bra, eftersom den kom när jag var i lagom ålder. Jag minns i bilder hur vi satt och såg den när den gick som följetong på lördagarna, typ 1984-1985 något sådant. Jag ville ha hår som Ronja! I vår ska vi läsa medeltiden i klassen. Kanske visar jag den för eleverna också 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply