Syrensaft

Precis när jag insåg att syrenperioden snart skulle vara över ramlade jag över ett recept på syrensaft. Jag var ju tvungen att prova 🙂

1. Tog av en massa klasar (ca 30 stycken) från träden utanför ytterdörren. Sköljde dem i kallt vatten, så myror och annat knaprigt föll av och la dem i en hink.
2. Kokade upp 8 dl vatten och 800 gram socker.
3. Hällde ner 4 tsk citronsyra över syrenerna och sedan på med vattnet.
4.  Rev skalet från en stor citron och pressade ner saften.
5. Satte på locket och lät stå 5 dygn, rörde om ett par gånger under den här perioden.

Idag smakade vi. Det var ganska sött och smakrikt. Det blev lagom med hälften saft och hälften kallt vatten. Barnen tyckte det smakade som farmors flädersaft ungefär, men det var kanske mest för att det inte smakar ”affär-saft”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply