Teckningstävling

Jag hittade en annorlunda tävlingen idag, en teckningstävling. Noria gick igång på den direkt och ville vara med. Måla är roligt och hon ville direkt måla en vårpromenad. En randig katt i koppel skulle det vara, för hon har sett en sådan minsann. Hon var med och kollade in butiken också, och hittade en det ena en det andra som hon ville ha 🙂

Här finns tävlingen: http://www.prinsessanpaarten.se/teckningstavling-2/ Tävla ni också, men glöm då inte att skriva att du hittade tävlingen i min blogg 🙂 Vinnare blir den bloggare som genererar flest tävlingsbidrag, så kom igen nu. Skriv gärna en kommentar här om du vill, vore kul att se om någon nappade på tipset!

Båda våra barn tycker om att måla och rita. Jag själv tecknar och målar sällan, tycker jag är dålig, vet inte hur man gör. Däremot har jag lätt att motivera andra att måla. På jobbet funkar det finfint- gör sällan en förlaga, tycker det är bättre att inspirera på annat sätt och låta eleverna tolka det på sitt sätt. Jag uttrycker mig i princip aldrig med ord som ”fint” varken till  mina egna barn eller mina elever. Jag försöker istället ställa frågor om bilden, berömma olika försök  att våga något nytt. Jag ger ofta uppgifter med riktlinjer, som går utanför det att det ska se ut som verkligheten. Jag tror jag själv fastnade där, att jag inte kan måla ”som verkligheten” och då heller inte började skapa på annat sätt heller. Inget kan bli fel när det handlar om konst, brukar jag säga. Våga göra knasigt, blanda färger, förvräng storlekar med flit, prova….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Teckningstävling

  1. Victoria
    23 mars, 2012 at 17:06 (12 år ago)

    Hej! Vad kul att du hittade till tävlingen och att du gillar den!
    Mvh Victoria

Leave a Reply