Tiger, tiger

Tiger, tiger

Vilken typ av böcker dras du till när du ser dem i hyllan? När jag ska lyssna på en bok blir det ofta en deckare. Just nu lyssnar jag på

Annars hamnar jag lätt i hemsk-träsket med tragiska berättelser ur någon liv. Jag har förstört en och annan ledig dag genom åren genom att sträckläsa ”Pojken som kallades det”, ”Bakom stängda dörrar”. Hella Hells bekännelser, ”En blomma i Afrikas öken” m.fl. Igår läste jag en recension av en ny sådan bok, som jag genast måste kolla upp om den finns att låna. ”Tiger, tiger” av Margaux Fragoso.

Med lyrisk och smärtsam skärpa har Margaux Fragoso, utan att rygga tillbaka för något, utforskat sitt livs mörkaste händelser. Detta för att hjälpa oss att förstå hur en pedofil kan stjäla en barndom, i skuggan av öppenheten.

Genom att skriva Tiger, tiger har hon försökt läka ett sår som funnits i fjorton år. Denna memoar utöver det vanliga ger oss en sällan skådad och djupgående inblick i hjärtat och medvetandet hos en pedofil. Samtidigt visar hennes berättelse på den helande kraften hos minnet och sanningen. 

Har du läst den?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply