Älg till middag

Ramos Reserva

Vi har varit älgvakt ett tag, sedan älgjakten i höstas då Henke fick mer kött än vad som rymdes i frysen. Vi har haft en full fryslåda med kött och de brukar då och då uppmana oss att ta lite. men vi har itne vågat riktigt! Lite älgfärs tog vi en gång, men nu när Carro var här i måndagsövertalade hon mig, visade ett par fina påsar och idag åt vi.

Efter hämtning ställde jag mig och sågade itu en pall som det kommit papper på till jobbet. Efte att ha använt en del till pyssel i temat Hållbar utveckling tog jag med mig resten hem. Jag sågade och sågade och blev helt darrig. Tände en brasa och ställde mig sedan i köket med ”Du gamla du fria” i lurarna.

Köttet var i tunna minder bitar, som jag brynte lite först i rejält med smöt. Sedan la jag ner 1 grovhackad rödlök och hällde överi en kastrull. Hällde på vispgrädde så det täckte köttet och lite till, någon matsked kinesisk soja, några teskedar dijonspenap, salt och vitpeppar. När det kokade ca 40 minuter la jag ner trattkantareller.

Till det hade vi pressad potatis och lättkokta grönsaker. Vinet hette Ramos och passade fint till.  Barnen åt bra, pressad potatis och gräddig sås är ju rena barnmaten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply