Tjocka revbensspjäll till julbordet

Idag fixar vi! Barnen och jag hemma. Jan jobbar, i värsta fall till 17.30 men vi får väl se. Tyckte inte det var riktigt värt att ta fp heller, bättre att ta i mellandagarna. Jag älskar ju att fixa, så lämnar jag disk och plock till honom sedan.

Potatisen skalad, omeletten fixat, risgrynsgröten står på plattan, och revbensspjällen klara.

Delade de tjocka revbenen i mindre bitar så de gick ner i kastrull. Hällde på några dl glögg, vatten så det täckte köttet, 10 vitpepparkorn och mycket salt. okade 45 minuter.

Gjorde någon typ av glaze, provade mig fram lite. Värmde sirap, sweet chili, soja, mycket ingefära, svartpeppar. När det började puttra hade jag i vanlig socker, så det karamelliserades lite. Penslade på revbenen och ställde in i ugnen 15 minuter i 175 grader.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply