Tortillas med köttfärs

Igår upptäckte jag att vi hade köttfärs kvar som behövde tillagas, helst nyss. Så jag sktekte på det och kryddade med harissa och salt. Idag gjorde vi tortillas av det. På halva tortillasbrödet la vi köttfärs, tacokrydda, matvete från igår, körsbärstomater och parmesanost. Barnen hade inte tomatern i sina då det blir så rinnigt, utan morot istället. Sedan stektes de i smör, så det blev salt och sprött. Det var grymt gott!

Barnen åt upp varsin, lite glada att det var handmat idag också 🙂

Kanske också pga att jag åt lunch 10.45 idag och då serverades pastagratäng. Megahögt gi gissar jag, så det var mest grönsaker på tallriken. Lite pastagratäng måste man ju ta ändå, jag ska ju vara en förebild 🙂 Oftast bör man väl vara en förebild för just grönsakerna, men jag vill heller inte att eleverna får för sig att skolmaten är dålig (eftersom den inte är det, om man är ett skolbarn som växer) eller att de också kanske kan behöva banta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Tortillas med köttfärs

  1. Sara
    21 oktober, 2010 at 22:13 (14 år ago)

    Var glad att du jobbar i skolan och inte i förskolan! Det brukar vara så grymt lite grönsaker i förskolorna. Typ en liten liten skål på varje bord… på skolorna är det ju buffé. 🙂

  2. Hanna
    22 oktober, 2010 at 19:16 (14 år ago)

    SÅ är det säkert. Vi har flera olika sorters grönsaker. Men tror att barnen har det på förskolan också. I alla fall säger barnen och personalen att de äter mycket grönsaker. Men å andra sidan har de en fantastisk kock i övrigt också, mycket nöjda!

Leave a Reply