Träna idag också

Jag funderar på att åka ner och köra ett pass idag också. Det är väl kanske lika bra att passa på denna sista lediga vecka. När jag varit med barnen hela dagen är det inget problem att åka.

Det ska bli spännande att se hur gymmet på väderkvarnsgatan kommer att se ut när det är klart till den 22/8. Jag satt just och läste en bra artikel om musklelförtvining. Lät läbbigt det där, bäst att komma igång med gymet. De korta, snabba muskelfibrerna börjar tyna bort redan från 30-årsåldern. Explosiv styrketräning är det bästa sättet att bromsa åldrandet…Det han talar om är kraftiga urladdningar där man vid bara två serier med tre upprepningar lyfter vikter som motsvarar 80 procent eller mer av den maximala förmågan. En bra idé är att prioritera stora muskelgrupper som låren, där muskelförlusten brukar vara störst…. 

Det är egentligen alldeles nyligen som jag börjat tänka på att denna kropp ska hålla en uppe ett stort antal år till. Jag började tänka mer på det när jag insett att jag faktiskt har ont i ena höftkulan. Jag hoppas det är en muskel som spökar, och att jag kan stretcha den. Jag får ont när jag promenerat en bit och så har det varit under sommaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply