Tränat

Jag insåg igår kväll att friskis och svettis har öppet idag, på juldagen. Så mycket som är stängt men de har öppet 🙂 Jag åkte dit idag, jippi! Inte av någon julpanik över att ha ätit för mycket, för det tycker jag inte att jag har gjort. Visst, jag har ätit fika var och varannan dag under december, men inte mer igår. Vi hade flera nyttiga saker på julbordet igår, min favorit- rödkål, med olja, flingsalt och smulad feta och en sallad med grönkål, rivet äpple, valnötter, granatäpple och olivolja. Lite lax fanns där också, och min omelett så klart, köttbullar, prinskorv, sill, potatis osv. Men ingen Jansson och inga konstiga syltor. Ingen ris á la malta heller, inser jag nu, det som är så gott. Får koka mer gröt helt enkelt. Min risgrynsgröt gick verkligen hem hos barnen. Man inser ju hur mycket socker det måste vara i färdigköpta, när en kokt utan socker (förutom det som finns i riset och mölken, så klart) smakar så mycket mindre socker. Gott att få ha på lite socker som smälter ovanpå ihop med kanelen.

Åkte ner efter frukost och lite spel. Stod 20 minuter på cross trainern, sprang 20 minuter på löpbandet och kom sedan på att ett pass började och gick på det en halvtimme också. Jag känner att jag inte tränat på ett tag, tyckte allt gungade på mig. ästan så man får ont i huden av att ha magen vobblande rund 🙂 Sedan åkte jag hem för att äta lite julrester, en lagom assiette med det som fanns kvar 🙂 Nu är det nog bara lite lax, rom och skinka kvar från gårdagen. och många okokta brysselkålshuvuden. Gjorde sådana för första gången igår och gillade dem mer än jag trodde. Sist jag åt det var på BB och mina var bättre. kokade och stekte i smör, med mycket flingsalt. Nu ska jag söka lite på vad annat gott man kan göra av dem som finns kvar. Förslag kanske?!

Jag stod som i trans ett tag, när jag lyssnade klart på de sista kapitlet i Eldvittnet. Det var riktigt spännande, en mycket bra bok! Nu har jag inget som lockar i Mp3-format. Får läsa ett par i papper under ledigheten. Bokbussen kommer inte på ett tag heller, får rota igenom stadsbibliotetet efter böcker att lyssna på, behöver det när jag ska sova, nämligen!

Nu ska jag försöka träna varannan dag ett tag, nu när tiden finns.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply