Tvätta håret med majsstärkelse som torrschampo

Jag har tvättat håret med havregryn ett bra tag, som mellantvätt mellan två ”vattentvättar”. Det tycker jag är suveränt, då det innebär att jag bara tvättar håret med vatten ca en gång i veckan. Det är bl.a. vatten som ökar sebummängden, hårets fett.

Nu har jag provat att tvätta med majsstärkelse också. Det gick ju det med 🙂 Jag hällde i händerna, gnuggade mot hårbotten och drog ut i längderna, skakade av det värsta och lät sitta en stund. Sedan borstade jag med svinborsten. En svinborste sliter inte på håret, utan hjälper till att fördela sebumet jämt över håret, så det inte ser fett ut vid hårbotten. Jag vet att en del tycker att havregryn sliter lite och i det fallet är ju majsstärkelse bättre. På mig funkar havregryn bra, gillar peelingen det ger mot hårbotten.

Jag lät bli att borsta bort riktigt allt. Resten fick sitta och suga åt sig fett under natten, så drog jag rejält med hårborsten på morgonen också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Tvätta håret med majsstärkelse som torrschampo

  1. Anna
    5 september, 2014 at 19:51 (10 år ago)

    Hej
    blir det inte vitt efter majsstärkelse? eller får man det helt rent?
    /Anna

Leave a Reply