Urtekrams läppbalsam från Bodystore

IMG_2387

Noria har blivit så där förtjust i läppbalsam. Hon står och tittar på dem så fort vi går in i en butik, men sådana där ”vanliga” rosasliskiga billiga köper vi aldrig. Det är liksom inget hon behöver eller mår bra av.

Just nu skiner hon som solen när hon repeterar ”får jag?” , ”är den bara min?” när jag visade henne en ny läppbalsam från Urtekram som oväntat låg i en låda från Bodystore. Jag hade bara väntat mig ett paket med Organic raw bar från Vitaprana. Trevlig överraskning! Den är inte rosa och inte glittrig men uppskattades ändå. Detta innehåller olivolja, bivax, kakaosmör, jojobaolja, sheasmör, grönt teextrakt, vitamin E, vaniljextrakt och granatäpplekärnolja.och är ekologiskt. Den luktar vanilj, jättegott! Den håller ihop bra när man smörjer på.

För oss är det viktigt att inte använda mineraloljor. Ordet mineralolja låter ju vackert, men det är verkligen inte synonymt med mineral/vitamin på något vis. Mineraloljor framställs av råolja, precis som vid tillverkning av bensin, asfalt mm. När den raffineras för att användas till t ex kosmetika görs detta på ett miljöovänligt sätt och själva oljan kan inte brytas ner i naturen.

Mineralolja kan i kosmetika och krämer heta t ex vaselin, paraffin, petrolatum. De ger en skyddande hinna, men den är så pass effektiv att kroppens egna produktion stannar av. Och tänker man efter så minns man ju åtskilliga personer som genom åren varit beroende av lypsyl ”jag fattar inte, jag blir bara torrare och torrare”. Precis!! Motsatt effekt på sikt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Urtekrams läppbalsam från Bodystore

  1. minna
    26 juli, 2015 at 09:06 (9 år ago)

    Håller verkligen med dig! Älskar urtekram läppbalsam!

Leave a Reply