Var ligger den gyllene medelvägen?

Idag var det friluftsdag med skolan. Vi promenerade ner till Sunnerstabacken, en lagom promenad på 30 minuter. Det jobbiga var att släpa på alla kläder, 4 lager upptill och 3 lager nertill. Sedan hade jag tänkt bränna några kalorier genom att åka pulka och springa upp och ner i backen. Det var dock fullt med högstadieelever där också, med snowracer och stort mod. Jag har inte stort mod så jag stannade vid brasan.

Upptäckte att picnic-mat är småsvårt att få till om man vill vara lite nyttig. Jag startade friskt med nötter, det är ju nyttigt. Men sedan då, drickyoghurt, varm choklad och äggsmörgås. Men vad ska man annars ha med sig?

Jag var itne helt nöjd med träningen idag, så när jag umgåtts med barnen och stoppat dem i säng åkte jag iväg och sprang lite på löpbandet. 2 km i alla fall, utan att sänka hastigheten. Jag har insett att det svåra nog inte är orken utan motivationen. Jag upptäcker helt enkelt att jag slutat springa och börjat gå istället, fast jag kanske skulle orkat. Så mitt mål har under veckan varit att hålla samma joggtempo i 2 km, och det gjorde jag idag. Sedan ökade jag lite till och kände mig sedan nöjd. Visst, det är väl inget för den som brukar springa milen, men för mig är det i alla fall en liten milstolpe. Jag noterade tiden och nästa mål blir att ta bort 1 minut på dessa 2 km.

Det gäller nu att hitta den gyllene medelväge, vad gäller kost och motion. Ska jag hålla hårt på allt kommer jag att tröttna alternativt ständigt känna mig missnöjd med mig själv. Så har någon vägbeskrivningen till gyllene medelvägen är det bara att skicka den via en kommentar. 

Nu ska jag äta lite hemmagjord hommus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply