Veckans bästa.

Jag har haft en kanondag. Först utflykt till Årstaparken med korvgrillning och pulkaåkning i solen. Sedan var jag en timme i gymmet. Idag körde jag 10 minuter på trampmaskinen, 10 minuter på löpbandet, 10 minuters rodd och 5 minuter på vibrationsmaskinen innan jag slet i några maskiner. Jag hade dock träningsvärk efter mitt hemmapass igår, så det var inte min bästa insats på armmaskinerna.

Vi åt alldeles en nyss god middag som nog blev veckans bästa. Till tilltugg/förrätt hade jag gjort parmaskinka med avokadokräm. Receptet kommer ifrån Klaras GI-mat. 1dl kesella, 1 mosad avokado, 1/2 finhackad rödlök, saften av 1/2 citron (tog pressad citron istället, salt och peppar. Sedan hade jag i lite italienska kryddor och lite citronsalt också. La en liten klick på skinkan och rullade ihop. Så jädra gott!

Till varmrätt använde jag det vi hade hemma. Jag stekte kycklingfilé, vitkål, röd chili, röd paprika och färskriven ingefära i nya rapsoljan jag köpte på IKEA ihop med röd chilipasta. Sedan hällde jag på kokosmjölk och lät koka tills vitkålen var mjuk. Till det lite fullkornspasta. Hade också en enkel sallad till, men finhackad rödkål, finhackad selleri, olivolja och vinägern med lingon som jag också köpte på IKEA igår. Det blev friskt och gott.

Det blev över så det räcker till både mig och Jan i matlåda imorgon. Imorgon är det studiedag och alltså inga trevliga elever att sällskapa med. Då ser jag ingen anledning i att äta pyttipanna, vilket serveras imorgon. Då lägger jag hellre upp resterna från den här middagen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply