27
jan
2011
jan
2011
Vitlöksmarinerad kyckling med matvete och limegrönsaker
categories: Mat
Riktigt bra mat i matkassen från Middax. Ännu en god rätt uppäten. Barnen älskar kyckling och åt massor. Vräkte i sig grönsaker också och cashewnötter. Mumlade mums då och då.
Vi fick färsk kycklingfilé i kassen och det smakar så mycket godare än den som varit fryst. 500 gram strimlades och lades i en ugnform. På det hälldes en sås på 1 tsk färsk ingefära, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 1/2 msk honung. 1/2 krm cayennepeppar och 3 msk olja. 20 minuter i 200 grader.
Kokt färsk broccoli och squash kokades och sedan pressade Jan en halv lime över allt. Egentligen skulle det vara savojkål i också, men den har vi redan ätit upp 🙂
Grovhackades cashewnötter passade fint till. Vi valde att ha matvete till detta.
Jannica
27 januari, 2011 at 18:30 (14 år ago)Vad kul de gillar grönsaker såpass mkt 😀
Hanna
27 januari, 2011 at 18:36 (14 år ago)De älskar grönsaker. Inte sallad direkt men det mesta av andra sorter. Vilmer äter inte tomter. Han var känslig när han var liten, kanske därför.
Elin
29 januari, 2011 at 09:44 (14 år ago)Får ni annat än vi? Vi fick inte kycklingfilé utan lårfilé. Den är inte alls lika god som riktig filé tyvärr… Men smaken var god på ”såsen”.
Hanna
29 januari, 2011 at 10:08 (14 år ago)Det var nog kanske lårfilé.