Afrikas horn

Barn med mattallrikarBild från Unicef

Medan Jan plockar undan efter lunch, sätter på kaffe, häller upp lördagsgodis och vi börjar fundera på om inte skulle bjuda över någon på fika, så skummar jag lite på DNs hemsida. Och blir så bedrövligt bestört över bilderna. Jag vet att de barnen finns, men jag (liksom många andra) glömmer bort dem ibland. Hur ska det gå med vår värld? Tänker inte lägga in bilden jag tänker på här, och varnar för att det inte ser skoj ut. Dock har den en positiv klang, pojken räddades.

Men idag, medan vi sitter och goffar i oss en massa gott- tänk på Afrikas horn! Visst- vi i väst behöver göra mycket, vi behöver tänka mer på miljön, världens resurser, orättvisan som pågår. Men, det finns även sådan man kan göra akut. Jag är världsförälder på Unicef (månadsgivare). Unicef satsar även på att svälten i Afrikas horn. De får en extra liten veckopeng av mig idag…..skänk din ”lördagsgodis” också.

Miljontals barn och kvinnor riskerar att dö i undernäring och sjukdomar i länderna på Afrikas Horn.

Över delar av området har det nu börjat regna och risken för sjukdomar ökar.

Vi finns på plats och vaccinerar barn för att förhindra att de smittas av farliga sjukdomar.

Vi behandlar barn mot undernäring, levererar förnödenheter och ser till att familjer får rent vatten, sjukvård och skola. Men mer hjälp behövs.

Ge en gåva nu. Unicef

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply