Ägg ägg mera ägg

Jag älskar ägg. I alla former, men allra helst som omelett. Jag gör ofta omelett i vår lite äggkokare från designtorget. Det går fort och är lätt. Man kan blanda i vad som helst, bara fantasin som sätter gränser. Ja, och smaklökarna så klart!

Barnen äter också gärna ägg. Helt stekt ägg, men kallt kokt ägg i matsäcken funkar också.

Ägg är mycket nyttigt. Det finns massor av bra saker i ett enda litet ägg. Väl förenligt med GI också, då det är proteinrikt. Dessutom innhåller det enkelomättat fett som förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Läste nyligen att det kommit nya rön om kolesterolet. Det finns två olika sorters kolesterol. Det fula finns  tex chips med transfetter och det bra kolesterolet i bl.a. ägg. Så det är väl bara att fortsätta att äta.

Vad gillar du att ha i din omelett? Ge mig tips! Jag vill ha mina ägg i alla former utom befruktade 🙂

Läs mer om ägg här och här.

Frukostägget var ett helt vanligt stekt ägg. Barnen fick risgrynsgröt eftersom det är lördag. Det hoppade jag och gjorde istället en smoothie på turkisk lättyoghurt, vanlig yoghurt, linfröolja, frysta skogsbär och banan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply