Äppelpaj med mandelmjöl och björksocker

IMG_0849 (Large)

Ikväll var jag och Noria iväg på barngympa. Jag passade på att handla lite på Årstahallen och satt sedan och babblade i väntrummet. Regn och rusk och kallt nu på kvällen, snabbt det blev höst. Men en trevlig sak på hösten är alla fina äpplen. När vi kom hem drog jag igång en snabb äppelpaj, där jag försökte hålla nere socker och kolhydrater men ändå få den god.

4 små äpplen
2 msk björksocker
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
2 msk kokos

Dela äpplena i mindre bitar och lägg i smörad ugnsform. Strö över björksocker (eller vanligt socker om man hellre vill), kanel och vaniljpulver.
Smula ihop smör, kokos, mandelmjöl och havregryn och klicka ut på äpplena.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Servera med grädde eller annat du gillar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply