Bättre gi på julbordet

Jag har bakat en hel del till jul och gjort lite enkel godis. Dock inte ätit mycket. Mycket ska jag bjuda bort, hade jag tänkt! Truga på mina nära och kära, och äta bara när de nästan är slut så jag inte kan vräka i mig! Och så gäller det att ta den lilla. Smart drag att baka en del stora och en del så lussebullar. Nästa svårighet är att ta rätt när man väl står där.

Så vad ska man satsa på att äta på julbordet? Köttbullar, skinka, ägghalvor, lax-det är väl det bästa. Sedan ska jag så klart göra en rödkålssallad, med fetaost, citronolja, rostade solroskärnor och flingsalt. Och så en och annan ärta bredvid-för barnens skull.

Inte så svårt att låta bli Jansson frestelse, gillar inte ansjovis.

Läs mer om medvetna val på julbordet. Här på gi viktkoll.

Vad har ni för nyttigt på julbordet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply