Boktips, Yoga för barn

Idag har jag haft yoga med mina elever på elevens val ”kropp och hälsa”. Det passade mig, för jag är lite krasslig idag med ont i halsen, och kände inte för något aerobicsliknande pass. Förra veckan bad de att få prova yoga så jag tränade lite, med hjälp av en bok med cd-skiva som jag köpt. Mycket pedagogisk bok med lagom svåra saker och med cd till med instruktioner, musik och avslappningssaga.

Jag tror de tyckte det var kul! Flera av dem ville skriva av titeln och kolla var de kunde köpa den. Flera sa att de ville görad et hemma, med sin mamma tex.

Jag behöver yoga och tycker ofta det är för svårt. Jag har ju ont i ländryggen och behöver stärka mitt ”coreparti”. Jag tror jag ska köra den här skivan fler gånger, både med klassen och hemma kanske.  Jag visade Noria lite nu, och det kan nog passa henne också. Hon gjorde ”trädet”, ”fisken”, ”fjärilen”, men återgick sedan till kvällfrukten.

Forskare vid Boston University School of Medicine såg i en ny studie att yoga ger överlägsna resultat jämförd annan träning avseende positiv påverkan på humör och oro…..Det är dessutom känt att andning kan påverka ångest och oro där långsam andning är bättre och kan vara förvånande effektiv åtminstone kortvarigt. Upplever vi oro och andas snabbt minskar vår känsla av oro och ångest när vi saktar ner vår andning.Läs mer här

Att göra några yogaövningar i skolan eller hemma med barnen kan alltså ha många syften -ge avslappning, styrka, en rörelsepaus för att orka arbeta vidare, skapa lugn och ha skoj ihop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply